21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Prefectul 3 în 1

Florin Stancu nu şi-a intrat bine în pâine, că trebuie să fie nu doar prefect, ci să facă şi treaba celor doi subprefecţi pe care ar trebui să-i aibă. Pentru a face faţă, el ar vrea să-şi aducă la prefectură fosta secretară de la Protecţia Copilului.

 

Ieri a fost prima zi de serviciu a noului prefect de Dolj, tânărul de 33 de ani Florin Stancu. Deocamdată, fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului încearcă să-şi formeze echipa din fruntea prefecturii, care va fi compusă din cinci membri: un director de cabinet, doi consilieri, un consultant şi un secretar de cancelarie. Stancu susţine că va completa cu personal toate cele cinci posturi. „Echipa va fi finalizată săptămâna viitoare şi o să fie completă, întrucât Doljul e un judeţ mare, cu multe probleme, mai ales acum, într-o perioadă de criză“, a spus noul prefect, ţinând însă sub tăcere numele celor cinci. Aproape certă este însă numirea în postul de secretar de cancelarie (denumire pompoasă pentru persoana care va răspunde la telefoane şi va face cafele) a fostei sale secretare de la Protecţia Copilului, informaţie pe care prefectul nu a infirmat-o.

 

Schimbări de metodologie

 

Prefectul Stancu a avut ieri şi o întâlnire cu subalternii. „Am avut o discuţie de prezentare cu tot personalul, le-am spus oamenilor care este modul meu de lucru, anume faptul că sunt o persoană ce respectă ierarhiile şi căreia îi place să lucreze după reguli clare“, a precizat reprezentantul guvernului în judeţ.

Considerat de unii tipicar, iar de alţii foarte organizat, noul prefect e decis să facă schimbări în regulamentul de organizare şi funcţionare şi în cel de ordine interioară al instituţiei, pentru crearea şi aplicarea unor metodologii de lucru precise. „Mă interesează o creştere a operativităţii. Vreau ca fiecare om să ştie ce are de făcut, nu să se aplice în continuare sistemul în care şeful trebuie întrebat de fiecare dată, pentru că le ştie pe toate, iar angajaţii să nu ştie nimic“, a spus Stancu.

Valvele lui Ciobotea încurcă numirea subprefecţilor

 

Potrivit legii, prefectul de Dolj – numit de PSD – ar trebui să fie secondat de doi subprefecţi, propuşi de prefect şi numiţi de guvern, însă protocolul de guvernare arată că subprefecţii trebuie să fie de la celălalt partid decât cel care a propus prefectul. Prin urmare, PD-L Dolj ar trebui să-i propună prefectului cei doi subprefecţi, numai că decizia nu a fost luată până în prezent. Potrivit unor surse din PD-L, cele mai mari şanse pentru ocuparea posturilor de subprefect le au foştii candidaţi care n-au prins un fotoliu de deputat sau senator la alegerile generale: Ştefan Stoica, Nicolae Giugea, Ileana Şerban, Cornel Popa, Eugen Georgescu, Ionel Pană ori Diana Buşoi.

De fapt, cel puţin pe hârtie, Doljul are un subprefect – pe Ionel Ciobotea. Acesta este însă de mult timp în concediu medical. Chiar ieri, Ciobotea a trecut pe la prefectură pentru a-i prezenta noului său şef certificatul medical, precizând că va trebui să facă o operaţie pe cord, pentru că ar avea „valvele calcifiate“. Fiind în concediu medical, Ciobotea nu poate fi schimbat, blocând totodată numirea altor subprefecţi.

Demisie din PSD

 

Florin Stancu a făcut public ieri faptul că nu mai este membru al PSD, dându-şi demisia din partid pe 28 ianuarie, cu o zi înaintea numirii sale ca prefect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII